Joo-o. Olin Ranskan päässä pähkäillyt, että voisi vaikka syksyllä jo hakea taas töitä, "paluupölyn" laskeuduttua (ja sehän ei ole vielä laskeutunut). Äsken huomasin sellaisen pikkuseikan, että ainakin lajittelutyö Postissa, jota tehdään siis vaan viikolla, ei taida vähään aikaan onnistua. Olen nimittäin buukannut aika tehokkaasti arki-iltani.

Ajattelin, ettei yksi kuoron parissa vietetty ilta viikossa (tiistai) ole kovin paha juttu työnteon kannalta. Kunnes mua pyydettiin apuopeksi, joka tukki maanantai-illan. Ja sitten keksin ottaa ohjelmoinnin kurssin, joka tukkii keskiviikon ja torstain. Ja kaikki nämä siis klo 19 tai 20 asti. Toinen menetys tässä hommassa on, etten voikaan seurata uutta ranskalaista sarjaa "Mistralin tuulet", jota olin päättänyt alkaa seuraamaan sen ma-to, kielitaitoa ajatellen. Voi hitsiläinen. :D

Entä aamut sitten? Maanantaina ja tiistaina opiskelu alkaa kympiltä, keskiviikkona ja perjantaina klo 12 ja torstaina klo 14. Voisin siis periaatteessa kyllä tehdä jotain tiettyinä arkisinakin aamupäivinä, eikä viikonloputkaan ole sillai ohjelmoituja. Tai sit arki-iltasin koulusta päästyä. Mitähän sillon ois, ravintolatyötä?

Ja oikeastaan nyt on aika paljon hommaa luentojen ulkopuolellakin, kun kielten (=ranska ja enkku) kursseilla pitää tietysti tehdä tehtäviä, samoin kieliteknologiassa ja ohjelmoinnissa, samoin yl. kielitieteen kurssilla, apuopeiluihin pitää kertailla asioita, sitten ois vielä kirjatenttiä ja kandityön aloittelua tarjolla. Eli ei yhtään "käy hengaa luennoilla ja mee tekee tentti" -kurssia. Mutta joo, kahellaan. Ja ensin annetaan pölyn laskeutua, hoidellaan  ainakin ne vikat Ranska-byrokratiat (=shekkien lunastukset) pois alta. :)